Wat zijn mobilofoons?

Wanneer je het woord ‘mobilofoons’ leest, roept dit waarschijnlijk iets wat met telefoons of mobiel zijn te maken heeft. Ergens heeft het wel iets van weg, maar het is niet exact waar het om gaat. Mobilofoons zijn namelijk een basisstation voor portofoons. Portofoons worden vaak gebruikt als communicatiemiddel. Uiteraard moeten deze met elkaar zijn verbonden om een juiste communicatie mogelijk te kunnen maken. Ben jij op zoek naar een mobilofoon? In dit artikel geven we je een aantal tips om de juiste te vinden.

Kenwoord of Motorola

Mobilofoons worden ook wel basisstation genoemd. Vaak vind je deze bij bijvoorbeeld een receptie of balie. Er zijn veel verschillende mobilofoons op de markt, maar welke is de beste voor jouw situatie? Dit hangt natuurlijk af van jouw wensen. We raden je aan om een mobilofoon te kopen van een betrouwbaar merk. Bij betrouwbare merken kun je denken aan Motorola en/of Kenwoord. Deze merken zijn ook de specialist op het gebied van portofoons, pieper en andere oproepsystemen. Daarnaast is het natuurlijk goed om te kijken welke producten je al hebt. Heb je bijvoorbeeld al portofoons van een bepaalt merk? Dan is het aan te raden om ook mobilofoons aan te schaffen van hetzelfde merk. Je weet dan namelijk zeker dat dit goed met elkaar werkt.

Zorg voor een goede installatie

Heb je geen idee welke mobilofoons goed zijn voor jouw situatie? Dan is het goed om advies te vragen aan een expert op het gebied van communicatie via portofoons en mobilofoons. Bij experts zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld dealers waar je terecht kunt voor allerlei communicatieproducten. Daarnaast is het verstandig om de winkel waar je de producten koopt, ook de installatie te laten verzorgen. Het is namelijk niet heel eenvoudig om een mobilofoon goed aan te sluiten, een beetje hulp kan daarom erg nuttig zijn!