Waarom werkt goede productfotografie?

Op het moment dat je een online winkel, oftewel een webwinkel begint is de fotografie van jouw producten essentieel. Productfotografie staat voor het fotograferen van de producten of het geven van een impressie van je diensten. Er zijn redelijk wat webwinkels die zelf niet aan productfotografie doen. Ze gebruiken dan afbeeldingen van de leverancier, maar misschien hierdoor missen ze vaak een goede mogelijkheid om de klant te overtuigen.

Wat is een goede productfoto?

Vaak genoeg zien we nog dat webshops die beginnen zelf een foto maken met een mobiele telefoon en deze gebruiken als productfoto. Niet heel gek natuurlijk, het runnen van een business kost veel tijd en geld en misschien is het budget voor een professionele productfoto er niet helemaal. Toch straalt het hebben van een goede authentieke productfoto voor professionaliteit. Dit zorgt op zijn beurt weer op een grotere kans dat mensen bij je bestellen en bereid zijn om een product bij je af te kopen. Tevens zijn ze vaker bereid om een hogere prijs voor je producten te betalen. Een goed voorbeeld hiervan is Coolblue. Door een goede klantenservice en een goede productpagina zijn veel Nederlanders bereid om meer geld te betalen voor hetzelfde product. Simpelweg omdat Coolblue het vertrouwen heeft gewonnen.

Hoe maak je een goede productfoto? Een fotostudio?

Een fotostudio, de beste webshops in Nederland maken gebruik van een fotostudio. Deze zorgt er namelijk voor dat de foto’s allemaal dezelfde belichting hebben, van eenzelfde positie zijn genomen en dat de kwaliteit goed is.

Bijkomend voordeel is natuurlijk de uitgebreide functionaliteit. Met een fotostudio is het mogelijk om 360 graden afbeeldingen te maken, waardoor de website bezoeker het product kan omdraaien indien dit gewenst is.

Productfotografie uitbesteden

Overtuigd van het maken van goede productfoto’s? Een webshop zonder foto’s of onprofessionele foto’s is eigenlijk niet meer van deze tijd. Kost het te veel tijd of heb je liever geen kosten door een investering te doen in een fotostudio? Het is ook mogelijk om de productfotografie uit te besteden of door gebruik te maken van een andere partij. Ook is het huren van een fotostudio een mogelijkheid.