Eerste hulp voor kinderen

Kinderen zijn kwetsbaar. Daarom komt het vaak voor dat zij slachtoffer worden van een ongeval. Jaarlijks zijn er bijna 150 duizend kinderen die op de spoedeisende hulp behandeld moeten worden. Hoe jonger het kind, hoe groter het risico is dat dit voorkomt. Daarom worden er speciale EHBO-cursussen gegeven die je leren hoe je om kunt gaan met een noodgeval, specifiek als het gaat om kinderen. Werk je met kinderen, of heb je zelf jonge kinderen? Dan kan het een goed idee zijn om deze cursus te volgen. Zo ben je altijd voorbereid op het ergste.

Wat leer je bij een EHBO-cursus voor kinderen?

EHBO aan kinderen is een speciale cursus, waar je leert hoe je levensreddende handelingen kunt verrichten bij kinderen. Allereerst leer je om medische verschijnselen te herkennen: denk bijvoorbeeld aan flauwtes en beroertes. Maar ook het plakken van een pleister hoort tot de leerstof. Bovendien krijg je veel oefening in de handelingen die je moet verrichten in geval van nood. Na een cursus van één dag krijg je hiervoor een diploma dat één jaar geldig is. Overigens vindt er geen toetsing plaats. Wel kan er een certificaat verstrekt worden, als je daar behoefte aan hebt.

De cursus kan worden vergoed

Afhankelijk van je zorgverzekeraar en het pakket dat je hebt, kan het zijn dat je een vergoeding krijgt voor het volgen van een EHBO-cursus voor kinderen. Zorgverzekeraars zijn er namelijk net als jij bij gebaat, dat mensen fit en gezond blijven. Preventieve cursussen als deze helpen daarbij, en voorkomen erge ongelukken. Daarmee zijn je kinderen een stukje veiliger. Als je (een gedeelte van ) de kosten kunt declareren, wordt het volgen van deze cursus natuurlijk nog een stukje aantrekkelijker. Kijk dus goed of je hiervoor in aanmerking komt als je overweegt een EHBO-cursus te gaan volgen.