Een volledige website laten maken betaalt zichzelf terug

Een goede investering

Als startend ondernemer komt er een op je af; een volledige website laten maken is één van die dingen. Toch kiezen veel mensen ervoor om zelf een website voor hun bedrijf te bouwen aan de hand van een template die gratis gedownload wordt. Dit gebeurt uit spaarzaamheid maar het resultaat is vaak averechts. De website wordt niet gevonden door Google en hij blijft weg uit de lijst met zoekresultaten. Ondernemers die ervoor kiezen om een website te laten maken door een externe partij hebben het beter voor elkaar. Een website die je niet zelf hoeft te bouwen is namelijk een goede investering.

Een totaaltarief of een webdesigner per uur

Wil je een website laten bouwen, dan heb je twee opties; je huurt een webdesigner per uur of je neemt een totaalpakket af. Die eerste optie is heel aantrekkelijk wanneer jij enkel een website wil die een online visitekaartje is. Gaat het jou enkel om jouw logo op het internet en zijn er verder weinig interactieve delen op de site nodig, dan is een designer een paar uur bezig. Per uur ben je gemiddeld tussen de 45 en 60 euro kwijt. Heb je wensen die verder gaan, dan is een totaaltarief al heel snel voordeliger. Er zijn webdesigners die een pakket aanbieden waarbij aan een soort template modules worden toegevoegd. Een website met een voorraad goederen , een kassa, een afrekenmodule en een gastenboek online komt dan neer op ongeveer 599 euro in totaal.

Een goede website die wordt gevonden

Een goede website laat zich vinden op het internet. Het bureau wat de website ontwerpt maakt hiertoe gebruik van SEO’s in de teksten waardoor de zoekwoorden op de juiste plekken staan. Op die manier is het geld wat je hebt uitgegeven aan een website ontwerp niet verloren. Je hebt een investering gedaan in een goede marketing voor jouw bedrijf.