Chery A5 car overzicht

Chery Automobile Company Limited is een autoproducent die is opgericht in China. Dit bedrijf is een staatsbedrijf en in handen van de regering van China en opgericht in 1997. Ze produceren een ruim assortiment aan auto’s, waaronder personenauto’s, minivans en SUV’s. Een van de modellen die door dit bedrijf wordt gebouwd is de Chery A5 car. Deze compacte auto wordt sinds 2006 tot op heden door de Chinese firma geproduceerd. Er zijn veel van dit automodel verkocht en voor verkoop naar andere landen geëxporteerd. De auto is een vier personenauto’s en staat bekend om zijn brandstofefficiëntie, waardoor het zich onderscheidt van andere auto’s met vergelijkbare kenmerken.

Antiblokkeersysteem


Dit is één van de veiligheidsvoorzieningen van het Chery A5 car model. Dit is een geautomatiseerd systeem dat de bestuurder helpt om tijdens het remmen de controle over de auto houden. Het zal ervoor zorgen dat de wielen van de wagen hun grip op het wegdek behouden als de bestuurder remt. Het zal ook voorkomen dat de wielen niet blokkeren wat tot slippen zou kunnen leiden. Mocht je toch schade krijgen, kijk dan bij Autodoc online werkplaats.

Elektronische remkrachtverdeling

Dit is een remtechnologie in de auto, die helpt bij de verdeling van de hoeveelheid kracht die op elk van de wielen van een voertuig wordt uitgeoefend. Dit wordt gedaan op basis van de toestand van de weg, de belading en de snelheid van de auto. Dit wordt gedaan met behoud van de controle over het voertuig.

Elektronische stabiliteitscontrole

Deze in de Chery A5 gebruikte technologie verbetert de stabiliteit van het voertuig. Dit gebeurt wanneer het systeem het verlies van grip detecteert. Wanneer dit gebeurt, zal het systeem automatisch remmen en het voertuig sturen in de richting waarin de bestuurder wil gaan. Het systeem kan ook het motorvermogen reduceren tot het voertuig weer volledig onder controle is.